"Правий сектор" відмежувався від РПС і їхніх дій на Майдані

Дії організаторів "нового Майдану" виглядають як спроба дискредитувати націоналістичний рух та саму ідею національної революції.
Правий сектор. Фото: korrespondent.net.

"Правий сектор" не має стосунку до діяльності так званих РПС. Про це йдеться у заяві "Правого сектору", що розміщена на сайті руху, передають Патріоти України.

У зв'язку з великою кількістю повідомлень про те, що активісти НВР "Правий сектор" брали участь у подіях на Майдані 20-21 лютого 2016 р., виникла необхідність внести ясність щодо позиції нашого руху з цього приводу.

НВР ПС завжди і послідовно відстоює ідею національної революції як єдиної можливості здобуття УССД. Так само ми вважаємо неприпустимим те, що російські торгові та економічні представництва продовжують працювати в Україні в умовах відвертої військової агресії РФ на Донбасі.

Однак дії організаторів "нового Майдану виглядають як спроба дискредитувати націоналістичний рух та саму ідею національної революції. Революція означає повну зміну існуючої системи, а не оновлення її, як вимагають лідери РПС.

Перш за все кидається в очі, що РПС старанно намагається переконати суспільство у тому, що за акцією стоїть саме "Правий сектор". Тиждень тому РПС практично одночасно з конференцією НВР ПС провівів свою фейкову конференцію, де обирав "провід "Правого сектору" та "провідника". І для початку "третього Майдану" РПС не випадково обрав той самий день, в який НВР ПС разом з побратимами проводив акцію на Інститутській.

Окремо слід сказати, що усі ці події (і "конференцію" РПС, і "третій Майдан") активно висвітлює 17 канал, відомий своїми сепаратистськими та антиукраїнськими позиціями. Не дивно, що новини про події у Києві активно висвітлюються і російською пропагандою, яка несподівано і незбагненно полюбила "третій Майдан". З огляду на це, ми хочемо вкотре підкреслити: НВР "Правий сектор" не має стосунку ані до РПС, ані до дій, які цей рух вчиняє.

Свій план: Кім Чен Ин розраховує відновити економіку КНДР завдяки зв’язкам з Росією, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 7:44

Президент Північної Кореї Кім Чен Ин намагається посилити зв’язки з Росією для відновлення економіки КНДР. Відносини російського диктатора Володимира Путіна та Кім чен Ина значно зміцнилися після початку повномасштабного вторгнення Росії до України. П...

Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

вівторок, 30 квітень 2024, 6:30

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному техніч...