Пред'явлені звинувачення: Міністра Абромавічуса контролював директор Нафтогазу, - НАБУ

Йому висунуті звинувачення.

Ілюстрація: ЖЖ

Антикорупційним прокурором затверджено обвинувальний висновок у кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", Андрія Пасішника на члена Кабміну - колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передають Патріоти України.

Зокрема, Пасишнику пред'явлено звинувачення в тиску на Абромавічуса з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків і домогтися прийняття незаконного рішення (ч. 1 ст. 344 КК України). Варто зазначити, що про завершення досудового розслідування Пасишнику було повідомлено 28 березня, а також надано доступ до його матеріалів.

Нагадаємо, 24 лютого 2016 року детективами НАБУ було зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.344 КК України (втручання в діяльність державного діяча) за фактом здійснення 25.01-01.02.2016 незаконного впливу Пасишника на Абромавічус з метою заняття посади заступника міністра.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...