Предки емігрантів: Американці українського походження отримали посади губернаторів у США

Мова йде про високі посади у штатах Колорадо та Іллінойс.

Ілюстрація:ONLINE.UA

У США одразу в двох штатах губернаторами стали американці українського походження. Про це повідомляють Патріоти України.

Як стало відомо, 6 листопада в штаті Колорадо переміг 43-річний Джаред Поліс від Демократичної партії, який відкрито представляє ЛГБТ-спільноту.

За даними видання, Поліс є представником третього покоління емігрантів. Зокрема, його предки прибули до США з України та Польщі на початку ХХ століття.

Джаред Поліс

"Будучи настільки близьким до іммігрантського досвіду, я рішуче стаю на захист прав іммігрантів та біженців, звичайно, враховуючи досвід євреїв до Другої світової війни, не так багато країн хотіли приймати єврейських біженців", – розповів він за підсумками виборів.

Джаред Поліс з Бараком Обамою

Крім того, губернатором штату Іллінойс став також представник Демократичної партії, мільярдер Джей Роберт Пріцкер. У нього в предках також знаходяться українські емігранти.

"Я походжу з українських євреїв і гордий працювати з місцевою громадою тих, хто пережив Голокост", – зазначив він.

Уточнюється, що Пріцкер є одним з 11 мільярдерів сім'ї з цим прізвищем, яка відноситься до топ-15 найбагатших сімей світу. Їхній статок оцінюється в 33,5 мільярда доларів.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...