Прем'єр-міністр Естонії назвав РФ однією з найголовніших загроз його країні

Юрі Ратас наголосив, що на безпеку Естонії безпосередньо впливає зростаюча військова активність і агресивність Росії.

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас. Фото:ru.sputnik-news.ee

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас у вівторок представив на засіданні парламенту проект основ політики безпеки республіки. При цьому він заявив про зростання військової активності Росії. Про це повідомила прес-служба кабміну, передають Патріоти України із посиланням на РИА Новости.

Ратас зазначив, що в проекті більш чітко зазначена важливість ролі кожного в забезпеченні загальної безпеки, і в ньому велика увага приділяється залежності успіху Естонії від регіональних або глобальних подій.

"Безпека - це не одні лише бронемашини, форма і чоботи, на атмосферу безпеки сьогоднішнього дня впливають не тільки танки і літаки, а й кіберпростір, перебої з електропостачанням, голод і нестача води. Будівництво системи протидії таким ризикам вимагає вкладу кожного з нас, співробітництва всього суспільства", - сказав прем'єр.

Ратас охарактеризував ситуацію з безпекою Естонії, цілі політики безпеки, виклики та ризики. "На безпеку Естонії впливають життєздатність трансатлантичної системи безпеки, відносини між країнами найближчого з нами регіону і безпосередньо впливає на них зростаюча військова активність і агресивність Росії", - заявив прем'єр.

За його словами, основи політики безпеки спираються на громадянську активність і громадянське суспільство. "Фундамент нашого благополуччя і безпеки побудований на сім'ї та безпечному рідному краю. Наша безпека надійніша в тісно пов'язаному суспільстві: це уважне і дбайливе суспільство з активними членами", - сказав він.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...