Прем'єр Польщі Шидло подала у відставку: Під Ващиковським хитається міністерське крісло - попереду зміна уряду

Одним з головних чинників, що спонукав голову МЗС Польщі Вітольда Ващиковського восени зірватись на Україні, це нівелювати критику однопартійців у бездарній діяльності. Чи вдалось міністру втриматись - стане відомо дуже скоро.

Беата Шидло пішла з уряду

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло подала у відставку, її замінить міністр фінансів Матеуш Моравецький, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. Зазначається, що Шидло розповіла про рішення щодо відставки під час засідання у штаб-квартирі правлячої партії "Право і справедливість".

Пані Беата займала пост прем’єр-міністра після перемоги "ПіС" на парламентських виборах у 2015 році.

Як відомо, 7 грудня Сейм не став голосувати за відставку прем’єр-міністра Польщі Беати Шидло.

Раніше польські ЗМІ, посилаючись на свої джерела у правлячій партії, повідомляли, що перебудову уряду відбудеться після голосування за судову реформу. Голосування за цю реформу вже завершилися, а тому оголошення нового уряду очікується вже наступного тижня.

При чому раніше розглядалися дві опції: збереження прем’єрської посади Беатою Шидло, або поверненню на цю посаду Ярослава Качинського.

Але з 5 грудня кандидатом номер один на керування урядом було неофіційно оголошено нинішнього віце-прем’єра та міністра фінансів Матеуша Моравецького.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...