Прес-конференція в Сочі: Що Путін "навішав" Меркель про Україну

Президент РФ розповідав канцлеру Німеччини, що ситуація в Україні викликає у нього серйозну стурбованість.

Зустріч Меркель і Путіна в Сочі. Фото:НТВ

Президент Росії Володимир Путін заявив, що ситуація в Україні викликає серйозну заклопотаність, а Москва, як і Берлін, виступає за неухильне виконання Мінських домовленостей. Така заява російського президента прозвучала за підсумками зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це пише RT, зазначають Патріоти України.

Також Путін запевнив, що робота в нормандському форматі по Україні буде продовжена.

"Погодилися, що серед головних завдань має бути розведення сил і засобів сторін конфлікту, що дозволить повністю припинити обстріли, налагодити прямий діалог між Києвом і невизнаними республіками, законодавчо закріпити особливий статус регіонів і на цій основі провести там вибори", - заявив він.

У той же час, Меркель підкреслила, що не вважає за доцільне укладати нову угоду щодо врегулювання ситуації в Україні.

Також російський президент під час прес-конференції зробив заяву про трагедію в Одесі. Він зазначив, що світова спільнота не повинна забувати про ті події, які 2 травня відбулися в Одесі.

Меркель, у свою чергу, поставила Путіну жорсткий ультиматум. Вона нагадала президенту країни-агресора, коли з Росії можуть зняти санкції.

Також Путін прокоментував "націоналізацію" терористами підприємств на Донбасі. "Ніхто і нічого ні в кого не відбирав, там тимчасово введено лише зовнішнє управління", - сказав він.

Глава Кремля знову запевнив, що Росія не втручається в справи інших країн.

"Росія не втручається у внутрішньополітичні процеси інших країн, але відчуває такі спроби на собі", - сказав він.

За його словами, інформація про втручання РФ у вибори в США - це просто чутки, засновані на внутрішньополітичній боротьбі.

Також Меркель і Путін обговорили проблему тероризму в світі і ситуацію в Сирії. Канцлер Німеччини заявила про підтримку перемир'я в Сирії і готовність співпрацювати з РФ в боротьбі з тероризмом. Путін додав, що важлива також співпраця РФ зі США, бо без них неможливо вирішити сирійську проблему.

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...