Президент Асад зберіг частину хімічної зброї в Сирії, - міністр оборони США

​Джеймс Маттіс назвав цей факт порушенням резолюцій Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Джеймс Маттіс. Фото: ВВС.

Міністр оборони США Джеймс Маттіс заявив, що Сирія досі має певну кількість хімічної зброї. Про це він сказав на прес-конференції в Тель-Авіві, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Я можу авторитетно сказати, що вони зберегли частину (хімічної зброї - Ред.). Це є порушенням резолюцій Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, і це повинно обговорюватися на дипломатичному рівні", - сказав Маттіс.

У той же час на питання журналістів, чи перемістили сирійські військові свої літаки в російській базі в Латакії, він відповів:

"Вони розсередили свої літаки, без сумніву. Вони переміщали свої літаки в останні дні", - сказав Маттіс.

Раніше про наявність у сирійського президента Башара аль-Асада ще кількох тонн хімічної зброї також заявляли ізраїльські військові. Високопоставлений ізраїльський військовий в ході брифінгу для ізраїльських журналістів сказав, що «кілька тонн хімічної зброї» залишилися в руках сил Асада.

За даними деяких місцевих ЗМІ з посиланням на джерело в середовищі військових, режим Асада має хімічну зброю об'ємом до трьох тонн.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...