Президент України благає німців про допомогу: в українських медиків погані новини про стан Савченко

У Надії Савченко підвищена температура тіла - більше 38 градусів, а неправильний вихід з голодування може мати для неї фатальні наслідки.

Стан здоров'я Надії Савченко викликає занепокоєння медиків. Ілюстрація:www.radiosvoboda.orgВ української льотчиці Надії Савченко може бути запалення нирок - пієлонефрит. Про це заявила професор, лікар-гастроентеролог з Києва Наталія Харченко, яка очолює групу з трьох українських медиків, які прибули в Росію, щоб оглянути полонянку. Про це пише сайт ТСН, інформують Патріоти України.

За словами медиків, у Надії Савченко підвищена температура тіла - більше 38 градусів. Вона після кількох днів сухого голодування прийняла дві літри води, однак організм не прийняв їх.

Також у Надії застарілий гайморит, який також міг загостритися під час голодування. За словами Харченко, неправильний вихід з голодування може мати фатальні наслідки для Савченко.

Українська сторона звернулася до Німеччини з проханням направити в Росію лікарів для обстеження стану здоров'я незаконно утримуваної в Росії української льотчиці Надії Савченко. Про це за допомогою Twitter повідомив посол України в ФРН Андрій Мельник.

"За дорученням президента Порошенко звернувся до німецької сторони з проханням якомога швидше направити до Надії Савченко лікарів з ФРН", - написав Мельник.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...