Пряма дорога під західні санкції: "Росатом" ризикнув увійти до Криму

Як саме була проведена закупівля обладнання для ТЕС Сімферополя і Севастополя, неясно навіть для РФ.

Російський "Росатом" можуть заблокувати за Крим. Фото: stlexpo.ru.

"Росатом" визнав, що став постачальником обладнання для ТЕС, які будує в Криму «Технопромекспорт», що входить до «Ростех». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

ЗМІ посилаються на заяву першого заступника гендиректора держкорпорації, який очолює дирекцію з ядерного збройового комплексу, Івана Каменських. У заяві говориться, що в травні ФГУП ВНІІА (ВНДІ автоматики ім. Духова, входить в «Росатом») виграв конкурс «на поставку апаратури АСУ ТП на Севастопольську ТЕС (два блоки потужністю по 235 МВт) і Сімферопольську ТЕС (два блоки потужністю по 235 МВт)».

З кінця 2014 року постачальники будь-яких кримських енергопроектів потрапляють під санкції США і ЄС. У Криму і Севастополі найчастіше відкрито працюють тільки ті російські структури, які і так включені в санкційні списки.

«Росатом», що активно працює на ринках США і Європи, до цього часу під санкції не потрапляв. У держкорпорації офіційно не розкрили подробиці контракту ВНІІА по кримських ТЕС.

Інформоване джерело повідомило, що в відділі управління ризиками «Ростех» не бачать ризиків через виграш ВНІІА в конкурсі.

Хочуть влаштувати торг? Сі Цзіньпін у Парижі закликав шукати "хороших шляхів" вирішення "української кризи"

понеділок, 6 травень 2024, 15:26

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін разом із партнерами нібито шукає "хороші шляхи" для завершення війни в Україні. При цьому повномасштабне вторгнення Росії в Україну він, як і раніше, назвав "українською кризою". Про це Сі Цзіньпін написав у кол...

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...