Про допомогу Україні не забули: У США представили проект бюджету на 2018 рік

Загалом документ передбачає скорочення всіх програм допомоги з боку США держав Європи та Азії на 60%. Частка України в поточному проекті становить понад 45% від всієї допомоги США країнам регіону.

Ілюстрація:http://glavcom.ua/

Білий дім представив проект федерального бюджету США на 2018 фінансовий рік, в якому, зокрема, передбачається допомога Україні на загальну суму близько 350 млн дол. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

Так, близько 204 млн дол передбачені на реалізацію програм у сфері охорони здоров'я, підтримки економічного зростання і сприяння впровадженню структурних реформ в Україні.

По лінії Пентагону передбачено надання Україні допомоги у сфері оборони на суму 150 млн дол. Ці кошти пропонується направити на навчання, оснащення і консультування українських солдатів, а також зміцнення потенціалу України для захисту її суверенітету і територіальної цілісності.

Також йдеться про надання військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення, а також згадується і розвідувальна підтримка ЗСУ та СБУ. Підкреслимо, що документ включає можливість надання Україні летального зброї оборонного призначення, чого не було в попередніх бюджетах США.

Також проект американського бюджету на наступний рік передбачає збільшення фінансування програм "Міжнародне військове фінансування" (Foreign Military Financing, FMF) для країн Європи, Азії та Африки на суму до 450 млн дол, в рамках чого теж може бути виділена допомога Україні.

Загалом документ передбачає скорочення всіх програм допомоги з боку США держав Європи та Азії на 60%. Частка України в поточному проекті становить понад 45% від всієї допомоги США країнам регіону.

Зазначимо, що цей бюджетний запит повинен пройти вивчення і обговорення в Конгресі, де можуть бути внесені зміни та доповнення. Реальні обсяги допомоги Україні стануть відомі лише після завершення всього процесу проходження проекту бюджету, який зараз перебуває на початковому етапі.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...