Про що 4 години говорили Порошенко і Байден: подробиці зустрічі

Говорили найперше про ситуацію на Донбасі.

Порошенко і Байден. Фото: ЖЖ

Під час економічного форуму у Давосі відбулись переговори української та американської делегацій на чолі з Петром Порошенком і Джо Байденом. Мінські домовленості і конституційні зміни в Україні стали одними з найголовніших тем зустрічі, повідомляє офіційний сайт президента, передають Патріоти України.

Сторони погодились, зокрема, що альтернативи Мінським домовленостям не існує. "Ми прийшли до абсолютно єдиного висновку, що альтернативи мінському процесу не існує. У нас є повна підтримка США по повній імплементації мінського процесу, який включає складову безпеки", — прокоментував Петро Порошенко.

Окремо делегації обговорили дорожню карту "конституційних змін" в Україні. Сторони скоординували дії щодо активізації політичного процесу та проведення виборів на окупованій території згідно з українським законодавством і за участю міжнародних спостерігачів. Крім того, Порошенко і Байден обговорили співпрацю України з МВФ та дійшли висновків, що "Північний потік 2" — це чисто політичний проект, який спрямований проти України і більшості країн Євросоюзу.

Відпрацювали точно: З’явилися супутникові знімки з місця удару ГУР по швидкісному катеру РФ у Криму

понеділок, 6 травень 2024, 17:49

Журналісти "Схем" опублікували супутникові знімки з місця удару української розвідки по швидкісному російському катеру в тимчасово окупованому Криму в ніч на 6 травня, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що журналісти встановили точну л...

"Ми бачимо": Росіяни мають великі запаси радянської військової техніки, - військовий ЗСУ

понеділок, 6 травень 2024, 17:30

Російські окупанти мають великі запаси радянської техніки. Про це в ефірі "Київ24" повідомив військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. За його словами, в основному росіяни відправляють ...