Про участь Росії в катастрофі МН-17 говорити ще не час: Міжнародна слідча група обмежилася заявами про походження установки "Бук"

Генпрокурор Нідерландів у той же час запевнив, що справа обов’язково закінчиться судом, оскільки міжнародне слідство підозрює у причетності до збиття малайзійського "Боїнга" у 2014 році 100 людей.

Генпрокурор Нідерландів Фред Вестербек. Фото:www.rbc.uaМіжнародна слідча група із розслідування катастрофи МН17 вирішила поки що обмежитися заявами про походження установки "Бук". Про це заявив генеральний прокурор Нідерландів Фред Вестербек, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Ми не можемо зараз заявити більше ніж те, що "Бук" прибув з РФ і туди ж повернувся. Ми не можемо робити заяв про участь Росії як країни чи людей з Росії", - сказав він. За його словами, справа обов’язково закінчиться судом.

Слідство наголошує, що для визначення винних буде проведене окреме розслідування і відмовився називати будь-які імена чи деталі.

Знайти відповіді на всі ці запитання і завершити розслідування планується у наступному році.

Як відомо, у середу нідерландське слідство озвучило висновок про те, що ракетний комплекс "Бук" був доставлений з Росії, а після знищення літака повернений туди.

Наразі міжнародне слідство підозрює у причетності до збиття малайзійського "Боїнга" у 2014 році 100 людей.

"Зараз є 100 підозрюваних, або тих, хто тим чи іншим чином можуть бути пов'язані зі збиттям або транспортуванням такого комплексу. Ми визначили їхні особистості. Ці люди або управляли "Буком", або організували його перекидання до місця запуску", – сказав один із доповідачів.

При цьому він наголосив, що офіційно підозрюваних наразі немає.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...