Проблему можна вирішити швидше: Політолог назвав головну помилку на Донбасі і єдиний вихід для Путіна

За словами Віктора Небоженка, формат зустрічі чотирьох представників, США, ЄС, РФ і України, є найкращим для вирішення проблеми Донбасу.

Війну на Донбасі можна закінчити за допомогою Женевського формату? Фото: Главком.

"Женевський формат" переговорів, за участю представників України, Росії, Європейського союзу і США, є єдиним варіантом для вирішення конфлікту на Донбасі. Про це розповів політолог Віктор Небоженко, передають Патріоти України.

Він нагадав, що однією з перших міжнародних зустрічей по Донбасу були переговори в Женеві, які сталися незабаром після окупації Донецька і Луганська та де зустрічалися глава МЗС РФ Сергій Лавров з представниками США, ЄС і України.

"Це була величезна помилка Путіна, адже таким чином він взяв відповідальність за цей процес. Через добу він негайно скасував це і сказав, що в цьому процесі повинні бути представники "ЛДНР", а Росія буде осторонь цього процесу. На підставі того, що Путін і Лавров не захотіли вдруге зустрічатися в рамках женевського переговорного процесу, США, щоб ви розуміли, звідки з'явилися санкції, в покарання і ввели санкції. Тому, коли буде новий президент, можливо, що вони можуть ще раз зустрітися в рамках женевського переговорного процесу. Тільки такий формат є єдиним способом вирішення конфлікту на Донбасі", - зазначив Небоженко.

За його словами, формат зустрічі чотирьох представників, США, ЄС, РФ і України, є найкращим для проблеми Донбасу. "В ідеалі, звичайно, щоб і в Росії, і в Україні змінилося керівництво, і два нових президента сказали, що не мають відношення до того, що було. Тоді, може бути, процес піде швидше", - припускає експерт.

Джерело: Апостроф

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...