Продовжила голодування: Савченко не пройшла перевірку на поліграфі

Поки що захист Савченко не клопотатиме про новий допит на поліграфі, бо хоче отримати " якісь письмові відповіді щодо ситуації, що мала місце сьогодні".

Надія Савченко. Фото:Etcetera.media

Позафракційний народний депутат Надія Савченко, підозрювана у підготовці терактів і поваленні держаної влади, не пройшла заплановану на вівторок психофізіологічну експертизу на поліграфі. Про це повідомив один із захисників політика Олександр Шадрін, передають Патріоти України.

Напередодні прес-служба Савченко повідомила, що 24 липня нардеп продовжить процедуру проходження експертизи на поліграфі.

"Експертиза не відбулася. Повезли Надію назад (у слідчий ізолятор)", – сказав адвокат, пояснивши, що це трапилося з двох причин: на допит не допустили захисника Савченко і хотіли ставити не ті питання, про які клопотала нардеп.

"Не був допущений захисник Олександр Тананакін до підзахисної. Пояснили, що нібито не було дозволу слідчого. Слідчий в телефонному режимі пояснив, що він не заперечує, але тим не менше не допустили", – уточнив Шадрін.

Він додав, що до поліції подано заяву щодо перешкоджання законній діяльності адвоката.

"Крім того, слідчий хотів ставити свої питання – не ті, які просила Надія у своєму клопотанні. Вони ж провели одну експертизу за своїми питаннями. Вона подала клопотання, щоб провели експертизу за її питаннями. У нас змагальний процес," – розповів захисник політика, уточнивши, що Савченко просила поставити ті ж самі питання, але в іншому формулюванні.

"Слідчий там десь некоректно формулював питання. Наприклад, вона ж як військова особа по роду служби стикалась зі зброєю. Тому, зрозуміло, що в неї буде реакція на слово зброя. А вони реакції на ці питання тлумачать саме як на причетність до якихось кримінальних правопорушень. Щоб не було таких викривлених результатів, Надія і сформулювала ці питання більш коректно", – пояснив Шадрін.

Поки що захист Савченко не клопотатиме про новий допит на поліграфі, бо хоче отримати " якісь письмові відповіді щодо ситуації, що мала місце сьогодні".

Адвокат також додав, що нардеп продовжує голодування, яке розпочала 13 липня після продовження міри запобіжного заходу у вигляді арешту.

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...