Профільний комітет ВР дав добро на арешт народного депутата, екс-глави "Нафтогазу" Бакуліна

У екс-регіонала є достатньо часу, щоб виїхати з України до остаточного голосування парламентом. Адже попри передвиборчі обіцянки зняти недоторканість з себе, коханих, нардепи не поспішають

Регламентний комітет Верховної Ради дав дозвіл на притягнення до відповідальності, затримання і арешт нардепа "Опозиційного блоку", колишнього очільник НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна, підозрюваного в розкраданні коштів, зазначають Патріоти України. За відповідне рішення члени комітету проголосували одноголосно, визнавши законними усі три подання ГПУ на Бакуліна.

Своєю чергою генеральний прокурор Юрій Луценко запропонував Бакуліну піти на угоду зі слідством. "Користуючись нагодою публічності нашого засідання я хотів би звернутися до пана Бакуліна через його адвоката та ЗМІ, аби він подумав над можливістю угоди зі слідством. Минулого року, коли на цю угоду пішов заступник голови "Нафтогазу" пан Кацуба, який визнав свою провину, дав детальні покази про скоєний злочин, сплатив частину завданого збитку – 100 мільйонів гривень, – ми отримали докази на вище керівництво, тобто, ймовірно, на пана Бакуліна", - сказав він.

За словами Луценка, Бакулін є ключовим свідком.

"Якщо пан Бакулін має бажання співпрацювати зі слідством – звичайно на території України – ми готові йти на визначені законом параметри угоди. Бо найважливішим завданням є затримання організаторів злочинної схеми, зокрема – Віктора Януковича", – додав глава ГПУ.

Окрім цього Луценко зазначив, що Бакулін підозрюється в тому, що з березня 2010 року брав участь у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича і завдав збитків "Нафтогазу" на суму 449 мільйонів 963 тисячі гривень та намагався заволодіти 5,1 млрд гривень, а також привласнив 404 мільйони 374 тисячі доларів ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Нагадаємо, 16 лютого генпрокурор підписав документи, що стосуються Бакуліна. Депутату загрожує зняття недоторканності через справу про "вишки Бойка". Сам політик опинився на лікарняному.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...