Проїхатись "Укрзалізницею" і залишитись живим: Провідники потяга Львів-Харків залишили помирати на пероні пасажирку, яка втратила свідомість (фото)

Жінці-військовій стало погано під час руху, але в вагоні не виявилося навіть аптечки.

Провідники потяга Львів-Харків залишили помирати на пероні пасажирку, яка втратила свідомість. Фото: pogliad.ua.

Провідники потяга №111 Львів-Харків на станції Підволочиськ (Тернопільська область) в суботу, 30 липня, не надали жодної медичної допомоги пасажирці поїзда, яка втратила свідомість. Жінку у військовій формі винесли з вагона і залишили на пероні у важкому стані, не дочекавшись приїзду швидкої медичної допомоги. Про це повідомила на своїй сторінці в Фейсбуці Тетяна Василець, передають Патріоти України.

«У сусідньому вагоні комусь стало погано. Я стояла в тамбурі і стала свідком. Непритомна жінка у військовій формі. Ще на пероні в Тернополі я помітила, як багато військових сідали в сусідній вагон. Серед них була і ця блондинка, років 35+. Зараз її несли по коридору вагона у тамбур, потім витягли на перон. Там поклали на простирадло і подушку. Її обличчя набрякло, покрилося червоними плямами, хтось сказав, що у неї судома і якийсь чоловік підняв її ноги. Вона не реагувала», - написала Тетяна Василець, яка їхала цим же поїздом.

Варто зазначити, що місто Підволочиськ є районним центром, проте на станції не виявилося медичного пункту і жодної чергової медсестри. Виявилося, що «навіть у провідників немає аптечки».

«Люди стовпилися біля жінки і ніхто не знав, що робити. Одні повертали її на лівий бік, хтось закричав там серце, перевернули на правий бік. Єдиний, хто в цій ситуації зміг зорієнтуватися людей - іноземець, який сказав, що він лікар, що треба змочити водою рушник і на голову, запитував, що вона вживала в дорозі, що треба викликати «швидку» ... Та приїхала хвилин через 10-15. І ми вже від'їжджали під крики лікаря «швидкої»: «Люди, ви з глузду з'їхали, хто її витягнув з вагона? Ви так викинули людини на перон?! ...», - зазначила в повідомленні пані Василець.

«Як сказала провідник:«А що ви хочете, позакривали медпункти на станціях. Нічого ж немає! Економія!». Люди, ви готові так заощаджувати? Невже з тих майже 1000 грн, які щомісяця з мене знімають податків, не можна взяти гроші на забезпечення елементарних заходів медичної допомоги?», - додала пасажирка поїзда.

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...