Прокурор "погорів" на хабарі: НАБУ затримало чиновника ГПУ

Заступник начальника відділу ГПУ намагався "повирішувати" справу про розтрату 1,8 млн грн державних коштів через укладання договорів на надання послуг з обслуговування між ГПУ та низкою підприємств із ознаками фіктивності.

НАБУ затримало чиновника ГПУ за хабар. Фото: Укр-Медіа.

Співробітники Національного антикорупційного бюро сьогодні затримали заступника начальника відділу Генеральної прокуратури України. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник журналістам у п’ятницю, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНН.

“Сьогодні зранку ми затримали заступника начальника відділу Генеральної прокуратури України”, — сказав він.

Як повідомили у прес-службі НАБУ, детективи бюро за участю прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили службову особу Генеральної прокуратури України на хабарі, який посадовець намагався передати задля впливу на результати позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності ГПУ.

Як зазначається, ця перевірка здійснювалася в рамках розпочатого у січні 2016 року досудового розслідування кримінального провадження за фактами розтрати у грудні 2015 року 1,8 млн грн державних коштів (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, злочин відбувся через укладання договорів на надання послуг з обслуговування між Генпрокуратурою та низкою підприємств із ознаками фіктивності.

Причетна до укладання цих договорів особа — чинний заступник начальника одного з відділів Генеральної прокуратури України, на думку детективів Бюро, намагалася передати 5 тис. дол. посереднику для подальшого їхнього спрямування буцімто одному з керівників Державної аудиторської служби України, про що той не знав, додали у прес-службі НАБУ.

Особу затримано за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище) ККУ.

Наразі вирішується питання про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу.

Велика небезпека: У ЗСУ пояснили, чому РФ обрала тактику ударів балістичними ракетами

субота, 4 травень 2024, 11:38

Росіяни обрали тактику балістичних атак по Україні з Криму. У ЗСУ розповіли, якими особливостями балістичного озброєння пояснюється тактика окупантів. Про це заявив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плет...

Сьогодні з'явився найімовірніший і правильний прогноз": Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16

субота, 4 травень 2024, 11:23

Постачання західних систем протиповітряної оборони буде привʼязане до початку постачання винищувачів F-16. Таку думку в етері 1+1 висловив військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України...