Прокурорський "водевіль": Слідчі ГПУ намагалися з’ясувати у Каська, чи здійснювався стосовно нього тиск, - Куценко

Сам Касько заявив, що на допиті його запитували про події за 2 місяці до призначення, а також вручили ще одну повістку на допит.

Владислав Куценко. Фотоwww.ukrinform.ru

Під час допиту екс-заступника генпрокурора Віталія Каська слідчі ГПУ намагалися дізнатися, чи здійснювався стосовно нього тиск під час розслідування проваджень. Про це в ефірі 112 Україна заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, інформують Патріоти України.

"Допитали вже Махніцького Олега, Ярему, колишнього генпрокурора, більшість керівників управлінь відділів, і ось черга підійшла до Каська. Він керував міжнародним співробітництвом, взаємодіяв з Інтерполом, під його керівництвом складалися санкційні списки. Задача слідчого була з’ясувати, чи здійснювався якийсь тиск на нього чи його підлеглих, чи якісь порушення були під час розслідування, не більше, не менше", - прокоментував Куценко.

У той же час він запевняє, що на допит у справі позову Януковича Каська також викликають у якості свідка.

"Як тільки пролунала ця інформація, я зв’язався зі своїми колегами з ГПУ, щоб з’ясувати всі обставини, і мої колеги запевнили мене, що вони знову викликають Віталія Каська в якості свідка, не більше, не менше. Це є міжнародне управління, воно взаємодіяло з європейськими інституціями, судами, іншими органами, і є певні моменти, пов’язані і з родиною Януковича, з судами по його родині, і по ньому особисто, які потребують сьогодні з’ясування нашими слідчими.

І він же не працює в системі прокуратури, для того, щоб будь-яких таємниць не залишалось, моїм колегам треба з’ясувати певні обставини, які були відомі, коли пан Касько займав певні посади", - сказав прокурор.

Сам Касько заявив, що на допиті запитували про події за 2 місяці до його призначення, а також вручили ще одну повістку на допит.

Як відомо, 14 квітня Печерський районний суд міста Києва обрав для Каська запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Прокуратура вимагала, щоб Каська тримали під вартою або випустили під заставу в сумі 1,8 млн грн.

11 квітня ГПУ повідомила, що Каську було оголошено підозру у махінаціях зі службовим житлом. У відомстві заявляють, що підозру було зачитано і вручено відповідно до закону. До цього за зверненням на той момент генерального прокурора Віктора Шокіна суд арештував трикімнатну квартиру Каська.

15 лютого Касько заявив, що не може більше залишатися на посаді заступника генерального прокурора через корупцію.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...