Пропагандистка "русского мира" з Луганська зайняла високу посаду у Вітебському університеті Білорусі

Ірина Зайцева відома тим, що заставила викладати курс "Історія України" на російській мові, а також запропонувала філологам викладати російською українську мову.

Ірина Зайцева працювала заступником міністра Табачника. Фото: Главред.

Кафедру іноземних мов Вітебського державного університету очолила викладачка з Луганська Ірина Зайцева. В університеті Зайцева стала проявляти активність - так, вона вже ознаменувалася проведенням семінару, присвяченого Дню рідної мови, причому рідною мовою чомусь значиться російська, передають Патріоти України з посиланням на "Нашу ниву".

Видання нагадує, що кандидатську і докторську диссертації вона захистила у Москві, а в Луганську Зайцева була функціонером "Луганського обласного російського центру", очолювала Українсько-російський союз, співпрацювала з "Російським блоком" і "Російським рухом". Згодом вона потрапила в обласну раду від Партії регіонів.

Зайцева відома тим, що що будучи завідувачем кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Луганського університету культури і мистецтв перевела викладання дисциплін "Історія України" та "Історія української культури" з української на російську мову, на чому не зупинилася і запропонувала філологам викладати українську мову російською (!), залишивши українською тільки приклади.

Найвища посада Зайцевої - заступник міністра освіти України за міністра Табачника.

Після окупації Луганська Зайцева влаштувалася у Київський педагогічний університет, звідки її звільнили за зверненням до ректора 200 представників української інтелігенції.

Перший проректор Вітебського університету Василь Малиновський на питання, чому Зайцеву узяли на роботу, не відповів, зізнавшись, що не знає ніяких обставин її біографії.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...