Пропагандистка "русского мира" з Луганська зайняла високу посаду у Вітебському університеті Білорусі

Ірина Зайцева відома тим, що заставила викладати курс "Історія України" на російській мові, а також запропонувала філологам викладати російською українську мову.

Ірина Зайцева працювала заступником міністра Табачника. Фото: Главред.

Кафедру іноземних мов Вітебського державного університету очолила викладачка з Луганська Ірина Зайцева. В університеті Зайцева стала проявляти активність - так, вона вже ознаменувалася проведенням семінару, присвяченого Дню рідної мови, причому рідною мовою чомусь значиться російська, передають Патріоти України з посиланням на "Нашу ниву".

Видання нагадує, що кандидатську і докторську диссертації вона захистила у Москві, а в Луганську Зайцева була функціонером "Луганського обласного російського центру", очолювала Українсько-російський союз, співпрацювала з "Російським блоком" і "Російським рухом". Згодом вона потрапила в обласну раду від Партії регіонів.

Зайцева відома тим, що що будучи завідувачем кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Луганського університету культури і мистецтв перевела викладання дисциплін "Історія України" та "Історія української культури" з української на російську мову, на чому не зупинилася і запропонувала філологам викладати українську мову російською (!), залишивши українською тільки приклади.

Найвища посада Зайцевої - заступник міністра освіти України за міністра Табачника.

Після окупації Луганська Зайцева влаштувалася у Київський педагогічний університет, звідки її звільнили за зверненням до ректора 200 представників української інтелігенції.

Перший проректор Вітебського університету Василь Малиновський на питання, чому Зайцеву узяли на роботу, не відповів, зізнавшись, що не знає ніяких обставин її біографії.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...