​Прощання з Мінськом та «нормандцями»: Польща та Великобританія запропонували Україні новий формат переговорів щодо Донбасу

Мова йде про "Будапештський формат плюс", що, м’яко кажучи, не викличе захват у Кремлі, котрий досить затишно почувається у «нормано-мінському болоті». Однак утримати ситуацію Москві наврядчи вдасться - дипломатичний тиск наростатиме.

Польща і Великобританія запропонували українській стороні новий формат переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це на спільній прес-конференції з главами МЗС Великої Британії та України в Києві заявив керівник польського зовнішньополітичного відомства Вітольд Ващиковський, повідомляють Патріоти України.

"Ми прийшли до висновку, що нормандський формат приніс певні позитивні зміни: нормандська формула і Мінські угоди зупинили головний конфлікт між Росією і Україною, однак цей формат не вирішує проблему", - дипломатично заявив глава МЗС Польщі.

Ващиковський додав, що чинний формат не дозволяє встановити мир на сході України, тому потрібна інша формула, яка була запропонована українській стороні Польщею і Великобританією.

"У нас є надія на можливість відкрити дискусію про новий формат дозволу, але рішення, безумовно, за главою МЗС України Павлом Клімкіним, президентом Порошенко і українською владою", - підкреслив він.

У свою чергу, Клімкін уточнив, що ця зустріч міністрів не означає початок переговорів в новому форматі. Міністр додав, що разом з главами МЗС Великобританії і Польщі Борисом Джонсоном і Вітольдом Ващиковський розглянули "Будапештський формат" для здійснення тиску на Російську Федерацію.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...