Прощавайте, пане Томбінський: ЄС поміняв главу представництва в Україні

Х'ю Мінгареллі - старший радник з питань Європейської політики сусідства - новий представник ЄС в Україні.

Х'ю Мінгареллі. Фото: business.uaІталієць Х'ю Мінгареллі призначений новим главою представництва ЄС в Україні. Про це рішення оголосила особисто керівник дипломатії Європейського Союзу Федеріка Могерини, пишуть Патріоти України про повідомленні на сайті Європейської служби зовнішньополітичної діяльності (EEAS).

Італійцем Мінгареллі ЄС замінив поляка Томбінського, який керував європейським представництвом в Україні з 2012 року. В даний час Мінгареллі служить старшим радником з питань глобальної стратегії та Європейської політики сусідства (ЄПС) з огляду ходу здійснення в рамках Європейської служби зовнішньополітичної діяльності (ЄСЗД).

З 2014 року Україна отримала від ЄС фінансової підтримки на суму 7 млрд євро. Комісар Європейського Союзу з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню підтримки Йоханнес Хан заявив, що ці кошти перераховувалися в країну, "чтобы достичь мира и процветания".

У окупованому Бельбеку була пожежа після вибухів. ЗМІ не виключають, що під удар потрапив МіГ-31К

середа, 15 травень 2024, 15:57

Аеродром Бельбек у Криму міг бути атакований в ніч на 15 травня. Там зафіксували пожежу, не виключається, що під удар потрапили російські літаки. . "Крим.Реалії" опублікували супутникові зображення, на яких зафіксована пожежа. Вона виникла 15 травня у...

Відпрацювали точно: Прикордонники показали зірваний наступ ворога на Бахмутському напрямку

середа, 15 травень 2024, 15:30

Українські прикордонники розповіли, як зірвали наступ російських окупаційних військ на Бахмутському напрямку, знищивши військову техніку та групу піхоти ворога. Деталі: Повідомляється, що на світанку ворог намагався штурмувати позиції бійців Держприкор...