"Просто з обіймів Чингісхана ми рухаємося у напрямку раю, обіцяного нам президентом РФ", - Бєлковський

Усі дії президента РФ Володимира Путіна дуже схожі на дії монголо-татарського хана Чингісхана.

Станіслав Бєлковський. Фото: Главком.

Сучасна Росія вирізняється підтримкою войовничого стану і розвиненою бюрократією. Таку думку російський політолог Станіслав Бєлковський висловив в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", передають Патріоти України.

"За [президентства РФ] Володимира Путіна ми повернулися в обійми нашого основоположника [хана] Чингісхана. Путін іде шляхом найменшого спротиву. Він будить у російському колективному несвідомому те, до чого звикли протягом століть. Надзавдання держави – це підтримання стану війни і самовідтворення бюрократії. Механізм управління цією державою – жорстокість", – сказав він.

За словами політолога, Чингісхан "був неграмотним", але підкорюючи цивілізовані народи, пізнавав їхні особливості. "Зокрема він пізнавав канони бюрократії. У найманів (плем'я в Азії. – ред.) він придбав чарівний предмет, який називався "тамга" (тамга – це печатка). Від нього, до речі, походить російське слово "таможня". І вірити можна тільки паперу, до якого прикладено тамгу (печатку). Звідси підвищена цінність печатки у російській історико-політичній діловій традиції", – зазначив Бєлковський.

Він підкреслив, що на Заході, на відміну від РФ, немає такої поваги до печатки, "там роль відіграє підпис". "А найважливішим інструментом управління народом у межах чингісханової традиції є жорстокість... Просто з обіймів Чингісхана ми рухаємося у напрямку раю, обіцяного нам президентом Російської Федерації Володимиром Володимировичем Путіним", – підсумував Бєлковський.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...