"Процес поставок ліків в Україні розблоковано, 70% вакцин і медпрепаратів вже закуплено", - Павло Розенко

В МОЗ припинили практику закупівлі ліків в ручному режимі і вперше в історії України поставки відбулися завдяки міжнародним торгам.

Павло Розенко. Фото: 112 Україна.

70% поставок вакцин і медпрепаратів вже здійснені. Про це віце-Прем'єр-міністр України Павло Розенко повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна", передають Патріоти України.

"Перший раз, коли я підняв питання (по закупкам. - Ред.) три місяці тому, коли вперше переді мною Прем'єр-міністр поставив завдання розібратися, що відбувається з закупівлями ліків і вакцин, в тому числі за міжнародними закупівель. Вперше я підняв це питання в травні, в 2015 році була здійснена доставка тільки 7% вакцин і препаратів, які були закуплені ще півроку до того", - заявив віце-прем'єр.

"Вперше в історії України здійснювалися міжнародні закупівлі, а не МОЗ в ручному режимі, самі - з якими мафіозними схемами - розподіляли ці кошти. Рішення про міжнародні закупівлі були прийняті правильно. Було багато бажаючих завалити ці міжнародні закупівлі, щоб повернути назад корупційні схеми, які існували в МОЗ. На сьогодні розблоковано процес всіх поставок, 70% поставок вже здійснені ", - заявив Розенко.

У Міністерстві охорони здоров'я України очікують, що до кінця листопада 2016 року в Україні будуть поставлені всі 100% необхідних вакцин, які були закуплені через міжнародні організації.

У Зеленського назвали три чинники для перемоги над Росією

неділя, 12 травень 2024, 11:59

Україна зможе перемоги у війні з Росією за наявності трьох чинників: паритету зброї на фронті; максимального позбавлення ворога інструментів фінансування агресії; політичної, дипломатичної, інституційної ізоляції РФ. Таку думку висловив радник керівник...

Якщо ми втратимо ці висоти...: У Часовому Яру вирішується доля Донецької області, - Дикий

неділя, 12 травень 2024, 11:30

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів, що за Часів Яр тривають важкі бої, росіяни не мають просування у місті. Про це він розповів в етері "Еспресо". "Я думаю, що в росіян не має мети захопити Часів Яр під конкретну дату. Вті...