Поки Богомолець силиться відправити її у відставку: Супрун розповіла, чим займеться наступного року МОЗ і як це позначиться на пацієнтах

Стара система опирається, однак здорових альтернатив для суспільства та держави запропонувати не може.

Уляна Супрун. Фото:Zik

Наступного року в Україні продовжать медреформу. Про це у Facebook повідомила в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, зазначають Патріоти України.

"18 мільйонів українців обрали свого лікаря. Наша мета на 2019 рік – зробити так, щоб ви хотіли до цього лікаря йти, а лікарі отримали всі необхідні інструменти для надання якісної та справді безоплатної допомоги", - розповіла вона.

Супрун назвала кілька пунктів подальших реформ. З другої половини 2019 року запускається програма "Безкоштовна діагностика".

За направленням сімейного лікаря пацієнт зможе безоплатно проходити рентген, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця та інші аналізи й діагностичні процедури в будь-якому медзакладі за вибором.

Направлення від сімейного лікаря

У поліклініках візит до лікарів-спеціалістів та інші послуги за направленням сімейного лікаря оплатить Нацслужба здоров'я.

Якщо йти до вузького спеціаліста без направлення, необхідно буде оплатити таку консультацію самостійно через касу. Тому українцям не варто відкладати з обранням сімейного лікаря.

Платні послуги

Послуги поліклінік, ефективність яких не доведена або вони є застарілими, а також послуги, які відносяться не до медицини, а до сфери естетики та косметології – масаж та інші – стануть платними.

Медзаклади зможуть надавати ці послуги платно офіційно.

Пацієнт матиме електронну медичну картку

В електронний формат перейде медична картка, куди будуть заносити дані про здоров'я пацієнта та лікарські призначення. Також з'являться електронні направлення до спеціалістів, рецепти на "Доступні ліки", лікарняні листи.

Як повідомлялося раніше, Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я одноголосно підтримав постанову щодо звільнення виконувачки обов'язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та її заступника Олександра Лінчевського. Про це у вівторок, 2 жовтня, повідомила очільниця комітету, народний депутат Ольга Богомолець.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...