Процес виходу з Євросоюзу для Великобританії може перетвориться в "десятиліття невизначеності"

Референдум, на якому жителям Великобританії доведеться проголосувати за або проти виходу країни з Євросоюзу, відбудеться 23 червня.

Вихід Британії з ЄС обійдеться їй в 100 млрд фунтів. Ілюстрація: bykvu.com.

У разі якщо жителі Великобританії на референдумі 23 червня проголосують за вихід країни зі складу ЄС, відповідна процедура займе щонайменше сім років. Про це заявив глава Європейської ради Дональд Туск в інтерв'ю німецькому виданню Bild, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами Туска, спочатку повинен бути запущений процес переговорів між Британією та іншими країнами, що входять в ЄС, який триватиме близько двох років. В ході переговорів, зокрема, повинні бути вирішені питання про прикордонний режим і про тарифи на британські товари в країнах Євросоюзу. Однак навіть якщо ці переговори завершаться через два роки, ратифікація нового статусу Великобританії може зайняти набагато більше часу.

"Кожна з 27 країн-учасниць ЄС, а також Європейський парламент повинні будуть узгодити спільне рішення. Це займе щонайменше п'ять років, і, я боюся, немає ніяких гарантій, що цей процес буде успішним ", - заявив Туск.

Раніше британський прем'єр-міністр Девід Кемерон також неодноразово підкреслював, що Великобританії загрожує "десятиліття невизначеності" під час встановлення нових відносин з ЄС, якщо виборці на референдумі вирішать проголосувати за вихід Британії з Євросоюзу.

Референдум, на якому жителям Великобританії прийдеться проголосувати за або проти виходу країни з Євросоюзу відбудеться 23 червня. Згідно з останнім соціологічним опитуванням YouGov, за вихід Британії з ЄС виступають 43% британців, проти цього кроку - 42%.

"Виступаю за відкриття цієї дискусії": Макрон запропонував ідею використання французьких ядерних боєголовок для захисту ЄС від Росії

неділя, 28 квітень 2024, 16:53

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що готовий обговорити використання французьких ядерних боєголовок для захисту Європи від загроз з боку Росії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України. "Я виступаю за відкриття цієї дискусії, яка...

"Ворог має тактичні успіхи": Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки

неділя, 28 квітень 2024, 16:29

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський визнав, що ситуація на фронті загострилась. Детальніше про події на передовій він розповів у своєму Telegram, передають Патріоти України. За словами головкома, намагаючись захопити стратегічну ініціативу...