Проти "тилових щурів": У НАБУ створять спецпідрозділ для розслідувань корупції в Міноборони, - Ситник

За словами голови бюро, крім справи про закупівлі палива, по "Міноборони вже є інші справи".

Голова НАБУ Артем Ситник. Фото:РБК

У Національному антикорупційному бюро України буде створено спеціальний підрозділ, детективи якого будуть розслідувати можливі факти корупції в Міністерстві оборони. Про це у вівторок в Брюсселі повідомив журналістам директор НАБУ Артем Ситник, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Він зазначив, що, крім справи про закупівлі палива, по "Міноборони у нас вже є інші справи". "Ми зараз завершили комплектування підрозділу детективів, і у нас буде окремий сектор, який буде займатися саме Міноборони. Це величезний бюджет, найбільший бюджет у державі, і тому без нашої уваги там не обійдеться", - сказав він.

За словами Ситника, провадження по закупівлі палива триває вже давно. "Прокуратура повністю погодилася з усіма доказами детективів, погодила підозри, і зараз ми маємо цей результат", - зазначив він.

Як відомо, 11 жовтня заступник міністра оборони Ігор Павловський і глава департаменту держзакупівель Володимир Гулевич були затримані співробітниками НАБУ і САП за підсумками обшуків за підозрою в причетності до корупційної схеми розтрати понад 149 млн грн при закупівлі палива для оборонного відомства. Договори на постачання палива за результатами тендеру Міноборони уклало з компанією "Трейд Коммодіті". Затриманим чиновникам оголосили про підозру в корупції.

Пізніше про підозру оголосили ще двом фігурантам: працівникові одного з відділів Департаменту держзакупівель і поставки матресурсів і співробітнику Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони.

Суд обрав запобіжний захід Павловському і Гулевичу у вигляді домашнього арешту.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...