Протистояти Росії в Європі може союз чотирьох держав, і українська дипломатія над цим працює, - Безсмертний

"Нормандська четвірка" склалася зовсім не випадково.

Роман Безсмертний. Фото: tyzhden.ua.

Протистояти Росії в Європі може союз чотирьох країн: Німеччини, Франції, Польщі та України. Про це в ефірі "5 каналу" заявив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

"Насправді, протистояти агресії Росії може тільки союз чотирьох держав в Європі - Німеччини, Франції, Польщі й України. Тому невипадково в Києві перебували представники Німеччини і Франції, тому невипадково існує "нормандська четвірка". А чи усвідомлює Німеччина і Франція небезпеку, перед якою стоїть Європейський Союз, неадекватно реагуючи на агресію Путіна? Європа тільки починає на другий рік початку цієї війни реагувати і розуміти, що відбувається", - сказав він.

За словами Безмертного, європейці тільки починають усвідомлювати, що треба не тільки говорити, а необхідно діяти. "Тільки зараз вони починають усвідомлювати, що не тільки словами треба діяти, а треба починати формувати нову модель безпеки", - зауважив він. Раніше представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний зазначив, що перемир’я у Сирії — той випадок, коли Україні треба напружуватися.

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...