Противник Brexit: Стало відомо, хто очолив МЗС Великобританії

Новим міністром закордонних справ Великобританії після відставки Бориса Джонсона став Джеремі Хант, міністр охорони здоров'я в урядах Девіда Кемерона і Терези Мей, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

Відзначається, що про призначення 51-річного консерватора на пост міністра закордонних справ глава британського уряду Тереза Мей оголосила ввечері в понеділок, 9 липня.

При цьому Хант раніше ніколи не працював у дипломатичних службах і не займався зовнішньою політикою. Однак перед референдумом про вихід Британії з ЄС він заявив, що не підтримує розрив відносин з Євросоюзом.

У той же час Борис Джонсон, який пішов у відставку з поста міністра закордонних справ Великобританії, заявив, що вирішив залишити посаду у зв'язку з тим, що в уряді не поділяють його позицію по Brexit.

Так, Джонсон був одним з головних облич кампанії за вихід Британії з ЄС, хоча і приєднався до неї незадовго до проведення референдуму. У посланні Мей він заявив, що Британія "втрачає мрію про брекзіт" і стає "колонією ЄС". Мей у листі Джонсону написала, що здивована і розчарована його рішенням, але подякувала за роботу в уряді.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...