​Противник не послаблює нічні атаки на українські позиції – штаб АТО

Традиційно, найгарячіше під Авдіївкою.

Патріоти України представляють зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 годину 25 травня 2016 року:

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. Бойовики проросійських НЗФ не припиняють порушувати будь-які домовленості про деескалацію конфлікту. Минулої доби бандформування 33 рази застосовували зброю проти українських підрозділів. Як і зазвичай, левова частина таких епізодів припадає на темну пору доби.

Противник продовжує інтенсивно обстрілювати наших воїнів у авдіївській «промзоні». Вночі бандити декілька разів відкривали там вогонь з гранатометів, зенітних установок та 82-мм мінометів. Вогонь зі стрілецької зброї там практично не вщухає.

На горлівсько-світлодарській дузі знову під ворожими обстрілами зі стрілецької зброї та гранатометів опинились наші опорні пункти в районі Зайцевого та Луганського.

Опорні пукти сил АТО неподалік Сокольників, що на Луганщині, двічі були обстріляні з протитанкових керованих комплексів. На тому ж напрямку окупанти вели вогонь з гранатометів по захисниках Станиці Луганської.

Неспокійно було і на Маріупольському напрямку. Там загарбники з гранатометів обстрілювали наші позиції поблизу Широкиного, Гранітного та Гнутового. Окрім того, ввечері бойовики спробували прорвати нашу оборону неподалік Новотроїцького. При підтримці бойових машин піхоти, снайперів, вогню з гранатометів противник перейшов до штурмових дій. Українські воїни відкрили вогонь на ураження та знищили ворожу БМП, після чого нападники відступили.

Минулої доби зафіксовано прольоти 9 ворожих розвідувальних БПЛА.

Після опівночі незаконні збройні формування вже 4 рази застосовували зброю. Зокрема, зі стрілецької зброї та гранатометів били в районі Широкиного, Авдіївки та Зайцевого.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...