Провал Москви: У Сирії терористи захопили російські танки і зброю

Серед інших трофеїв ісламісти частково захопили частково забрали з собою новітні російські танки Т-90. Ті, хто стверджує, що у такий "гібридний" спосіб Москва озброює свого таємного союзника, отримали новий привід привернути увагу до проблеми.

Ілюстрація: rbc.ua

Терористи ісламістського угруповання "Ахрар аш-Шам" напали на базу сирійської армії в Східній Гуті, одній із зон деескалації і відбили у армії президента Башара Асада зброю, яку їй постачає Росія. Про це пише Telegram-канал Dicrectorate 4, який займається оглядом діяльності терористів, повідомляють Патріоти України.

Так, ісламістам дісталися автомати Калашникова, кілька реактивних вогнеметів "Джміль" і патрони до великокаліберним кулеметів.

Крім стрілецької зброї Сирії поставляється і бронетехніка, зокрема танки Т-90. Кілька цих машин сирійці втратили знищеними, інші були захоплені бойовиками.

Росія перекидає військові вантажі в Сирію на кораблях ВМФ, частина поставок Дамаску здійснюється безоплатно або на пільгових умовах.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...