Провал спецоперації Москви: Москаль про подвійну атаку на спілку угорців в Ужгороді

Губернатор зазначив, що ФСБ неодноразово влаштовувала на Закарпатті провокації.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль переконаний, що подвійну атаку на офіс спілки угорців в Ужгороді організували російські спецслужби. Про це повідомляє Mukachevo.net, передають Патріоти України.

"Підпал офісу Товариства угорської культури (ТУКЗ) в Ужгороді був інспірований російськими спецслужбами - особисто в мене щодо цього немає жодних сумнівів", - заявив голова Закарпатської ОДА. Москаль зазначив, що ФСБ неодноразово влаштовувало на Закарпатті провокації. Усі ці спецоперації, які мають на меті розхитати ситуацію на міжетнічному ґрунті й спровокувати на Закарпатті "донбаський" сценарій, були інспіровані безпосередньо ФСБ.

Він зазначив, що попереджав керівництво силових структур про можливі провокації. Очільник області заявив, що такі провокації під егідою російських спецслужб не матимуть жодних наслідків для добросусідських стосунків українців, угорців та представників інших національностей, що проживають на Закарпатті в мирі й злагоді.

Нагадаємо, в Ужгороді в ніч на вівторок сталася пожежа у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС. Згодом стало відомо, що будівлю не підпалили, а підірвали - невідома особа встановила саморобний вибуховий пристрій на підвіконня офісу.

У спілці угорців, чию будівлю цієї ночі підірвали в Ужгороді, переконані, що за нападом стоять не громадяни України.МЗС Угорщини че рез інцидент викликало українського посла в Будапешті. Українські посадовці засудили підпал спілки угорців та натякнули на замовників.

Це вже друга спроба підпалу офісу КМКС в Ужгороді. 4 лютого зловмисники теж кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі. У вівторок стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало поляків, підозрюваних у підпалі 4 лютого будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...