При обшуку у екс-заступника генпрокурора Рената Кузьміна знайшли... золоту лопату

Ренат Кузьмін підтвердив факт обшуків у нього, проте офіційної інформації від українських силовиків немає.

Що гребе Ренат Кузьмін золотою лопатою - загадка. Фото: Взгляд.

Українські правоохоронні органи в рамках однієї з кримінальних справ, порушених проти колишнього заступника генерального прокурора Рената Кузьміна, провели обшук в його будинку. Факт обшуків він підтвердив недавно одному з українських видань, пишуть Патріоти України з посиланням на Лівий берег.

Разом з тим, за інформацією одного з соратників Кузьміна, який нині осів в Росії, крім цінностей, документів, а також матеріалів, що безпосередньо цікавили слідство, у екс-заступника генпрокурора знайшли цікавий "сувенір". Це - золота лопата. Виріб виконаний в розмірах, аналогічних тим, в яких виробляються звичайні городні лопати, однак виготовлено з золота.

У зв'язку з тим, що офіційних повідомлень від силових органів про результати обшуків у Кузьміна не було, LB.ua сьогодні направляє відповідні тематичні запити.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура підозрює колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна в скоєнні ряду тяжких злочинів. Зокрема, проти нього розслідуються кримінальні провадження у ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу (незаконне затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою). Вона передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років.

Крім того, розслідування проводиться за підозрою колишнього заступника генпрокурора Рената Кузьміна в організації в 2010 році незаконного затримання колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка; також - за звинуваченням у підбурюванні судді Печерського суду Києва до обрання Луценку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Кузьмін перебуває в державному розшуку.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...