Придністровський "козир" Кремля: У Молдові розповіли про російську загрозу для України

Якщо у Молдові в 2018 році на виборах до парламенту переможуть соціалісти, комуністи або інші проросійські сили, то це стане серйозною загрозою для всього Чорноморського регіону.

Анатол Шалару. Фото:AVA.md

Міністр оборони Молдови Анатол Шалару заявив, що, в разі перемоги на молдовських виборах проросійських сил, для України значно зросте загроза з боку військового контингенту РФ, розміщеного на території невизнаного Придністров'я. Про це він сказано в інтерв'ю виданню Цензор.нет, інформують Патріоти України.

"Наші політики, наш народ, європейські та американські лідери - вони всі чудово розуміють, що питання Придністров'я буде вирішуватися тільки тоді, коли Росія виведе свої війська. Це питання дуже і дуже серйозне. Багато хто навіть не розуміють важливість цього питання.

Бо росіяни в Придністров'ї становлять небезпеку не тільки для Молдови, а для всього регіону. І якщо у нас в 2018 році на виборах до парламенту переможуть соціалісти, комуністи або інші проросійські сили, то я впевнений, що (оскільки вони хочуть федералізації Молдови) військова база там отримає офіційний статус, і там будуть не 1500 або 2000 російських військових, а 20-30 тисяч" - сказав Шалару.

При цьому він підкреслив, що це стане серйозною загрозою для Румунії, особливо для України, оскільки в спину Україні буде дивитися ще одне джерело напруги. "Це небезпека для всього Чорноморського регіону" - заявив Шалару.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...