Придністровці вже не скажуть "Путін - х ## ло": У невизнаній ПМР ввели кримінальну відповідальність за заперечення "подвигів" Росії

За публічні висловлювання, які принижують важливість миротворчої місії Росії, передбачено покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на строк до трьох років та тюремне ув'язнення до семи років для чиновника або групи осіб.

Придністровцям посилили покарання за критику РФ. Фото: Regnum.

У невизнаній Придністровській Молдавській Республіці ввели кримінальне покарання за заперечення позитивної ролі миротворчої місії Росії. Відповідні поправки до Кримінального кодексу схвалені так званим президентом регіону Євгеном Шевчуком, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Раніше в червні поправки прийняв парламент. Спікер Вадим Красносельський звернув увагу на те, останнім часом почастішали спроби применшити важливість миротворчої місії Росії.

"Тепер за публічні висловлювання з цього приводу передбачено покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на строк до трьох років. Ті самі дії, вчинені службовою особою або групою осіб, будуть каратися ув'язненням до семи років", - сказав він.

Відзначимо, в Придністров'ї проживає трохи менше півмільйона осіб. Більше третини населення регіону - молдавани, близько 30% - росіяни, а майже 32% - українці.

Нагадаємо, на території Придністровського регіону розквартировано понад півтори тисячі військовослужбовців Росії.

Як повідомлялося в ЗМІ, Молдова продовжує наполягати на заміні військового контингенту миротворчих сил на Дністрі цивільною місією міжнародних спостерігачів.

Мобілізація на окупованій частині Запорізької області: Розвідка Британії оцінила, наскільки успішним для ворога стане цей захід

неділя, 5 травень 2024, 14:30

Російські загарбники готуються до проведення військового призову на окупованій території Запорізької області. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Британські розвідники нагадали, що ставленик ...

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...