Прийняти не можна відхилити: Парубій про децентралізацію та загрози "особливого статусу" ОРДЛО

На думку спікера парламенту, цей пункт не може бути зараз прийнятий, оскільки бойовики продовжують збільшувати військову активність в зоні АТО.

Андрій Парубій. Фото:www.rbc.ua

Законопроект про децентралізацію повинен бути прийнятий без пункту про "особливий статус" Донбасу. Про це заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, його слова цитує сайт Верховної Ради, зазначають Патріоти України.

Він підкреслив, що децентралізація є "однією з ключових реформ в Україні", за якою є консенсус парламенту і суспільства, але її не можна приймати разом з пунктом про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих окупованих районах Донецької і Луганської областей.

"На жаль, цей пункт став причиною не тільки конфліктів, але і всесуспільної дискусії. І фактично цей пункт, який залежить від виконання Путіним Мінських домовленостей, не дозволяє прийняти цю важливу і ключову реформу", - сказав Парубій.

На його думку, цей пункт не може бути зараз прийнятий, оскільки бойовики продовжують збільшувати військову активність в зоні АТО, але між першим і другим читанням "не може бути вилучений жоден пункт, не може бути змінена жодна точка, жодна кома".

Парубій вважає, що необхідно вилучити цей пункт з тексту законопроекту і виділити його в окремий проект змін до Конституції.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...