Прикрі спогади: Заступницею генсека НАТО призначили "стару знайому" України

Саме ця леді займалася роззброєнням України. До того ж, її ставлення до Росії вважають вкрай поблажливим.

Роуз Гаттемоллер. Фото: patrioty.org.uaУ понеділок Йєнс Столтенберг призначив Роуз Гаттемоллер із США на посаду заступника генерального секретаря НАТО, інформують Патріоти України про повідомлення "Голосу Америки".

Гаттемоллер - кар’єрний дипломат США, кандидатуру якої президент Барак Обама висунув ще у березні. Тоді низка республіканців у Конгресі (зокрема палкі прихильники України: Джон Корнин, Деймс Ріш і Марко Рубіо) висловили своє застереження, назвавши її ставлення до Росії надто поблажливим.

"Роуз Гаттемоллер принесе в НАТО багатий досвід у ділянках контролю обігу зброї та відносин із Росією", - заявив генсек Столтенберг. Він назвав призначення першої жінки на посаду заступника генсека "віхою" для Альянсу.

Гаттемоллер, серед іншого, брала участь у роботі над Будапештським меморандумом про без'ядерний статус України в обмін на гарантії суверенітету та безпеки з боку США, Великої Британії та Росії. На своєму персональному акаунті у Twitter Гаттемоллер неодноразово називала відмову України від ядерної зброї історичною подією. У жовтні 2015-го вона заявляла, що порушення Росією меморандуму "небезпечне і викликає занепокоєння".

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...

"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, ніколи не дивився на карту": Генерал Годжес вказав на головну проблему

субота, 4 травень 2024, 8:58

Україна не повинна погоджуватись на заморожування війни, оскільки для країни-агресора Росії це буде лише додатковим часом на підготовку наступного кроку. Москва вже неодноразово показувала, що не збирається дотримуватись жодних укладених угод. Таку дум...