Примара сочинської Олімпіади: Чи почне Путін "велику війну" проти України по закінченні ЧС з футболу, - Жданов

За словами Олега Жданова, є певні непрямі ознаки війни, але він їх зараз не спостерігає.

Олег Жданов. Фото: скріншот з відео.

Після «фінального свистка» на Чемпіонаті світу з футболу, який відбудеться в Росії, Україні не варто чекати ні активного наступу, ні великої війни на Донбасі. Таку думку в коментарі журналістам висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

«Не варто розділяти такі побоювання. Велика війна або масштабний наступ, навіть наступ однієї армії, вимагає зосередження ресурсів. В першу чергу - людських. Якщо ми, припустимо, кидаємо 3000 чоловік, то нам треба в резерві мати 3000 чоловік, інакше наше наступ захлинеться в перші ж дні», - зазначає експерт.
За словами Жданова, є певні непрямі ознаки війни. «Це проведення мобілізаційних зборів перед юристами, в великих кількостях, два тижні, місяць, три місяці. Далі - накопичення матеріально-технічної бази: це продовольство, обмундирування, паливо, боєприпаси, медикаменти. І це все повинно розгортатися або зосереджуватися в оперативній глибині, тобто не більше ніж 100-200 кілометрів від кордону під час наступальних дій. Це елементарні ознаки», - пояснив він.
При цьому експерт зазначає, що на сьогоднішній день ми не спостерігаємо цих ознак. «Просто йде формування угруповання в плані посилення. Так, прийшла бригада «Іскандерів» до нашого кордону, з'явилася інформація. Але ніхто ж не говорить, що до наших кордонів перемістилися рухливі бази ракетні, в тому числі і з ядерних боєзарядів. Ніхто не говорить про те, що Росія закликала на мобілізаційні збори 100 000 чоловік і 3 місяці їх ганяє по полігону. Тобто, говорити про наступальні дії зараз не доводиться», - резюмував Жданов.
Джерело: InfoResist

"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

вівторок, 30 квітень 2024, 11:59

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку...

"Попри зв'язки з Кремлем": Червоний Хрест відмовився призупиняти членство російського відділення

вівторок, 30 квітень 2024, 11:28

Міжнародний рух Червоного Хреста вирішив не призупиняти членство російського Червоного Хреста, попри потенційні порушення правил нейтралітету. Про це повідомляє The Gardian із посиланням на розслідування міжнародних ЗМІ, передають Патріоти України. За...