Принади "русского мира": Приїхав боротися з "київською хунтою", а повернувся без паспорта після "підвалу" "ДНР"

Громадянину РФ, який воював на стороні бойовиків, на батьківщині не видають паспорт.

Паспорт "великої і могутньої" тепер недосяжний для "хероя" "ДНР". Фото: РИА Новости.

Громадянину Росії Олександру Попову зі станиці Нижньобаканська Краснодарського краю другий рік не відновлюють російський паспорт після того, як він повернувся з "ДНР". Про це в своєму сюжеті розповіла російська телекомпанія "Дождь", повідомляють Патріоти України.

В сюжеті наголошується, що Попов звернувся за допомогою в телекомпанію на наступний день після того, як знімальна група "Дождя", затримана в "Донецькій Народній Республіці", повернулася до Москви.

"Ваша знімальна група затримана якраз тим підрозділом. Мене утримували в камері на підвалі із застосуванням тортур ...", - повідомив Попов телекомпанії.

В результаті зустрічі з колишнім бойовиком Поповим журналісти з'ясували: в серпні 2014 року він поїхав до Донецька, "щоб боротися з фашистською хунтою". На в'їзді в місто його затримали, і кілька місяців він провів "на підвалі" МГБ. Його використовували як безкоштовну робочу силу - вивозили на передову і змушували рити окопи.

Врятувало Олександра знайомство з бійцями бригади "Схід" Сенею і командиром з позивним "Мінськ", які звільнили його з "підвалу" і взяли на поруки. "Записали в цей диявольський батальйон проти моєї волі, - говорить Попов. - Але іншого шансу вижити у мене не було".

Командир бригади "Схід" Олександр Ходаковський підтвердив у телефонній розмові з "Дождем", що людина з позивним "Мінськ" значився в складі його бригади і на протязі 2 років був керівником територіальної оборони в районі Ясинуватої. Про рядового бійця Олександра Попова Ходаковський нічого не чув, - йдеться в сюжеті.

З інших джерел "Дождя" стало відомо, що командир з позивним "Мінськ" - це Терешко Анатолій Миколайович, 1959 року народження, громадянин Росії. Через проблеми зі здоров'ям він вже звільнився і поїхав, імовірно, в один з південних регіонів Росії.

"Олександр Попов повертався додому без документів. Вони залишилися в Донецьку, в МГБ. Ось вже більше 2 років він не може їх відновити. Сподіваємося, після виходу цього сюжету влада Кримського району, де проживає Олександр, буде стурбована його долею і видасть йому новий паспорт" , - йдеться в сюжеті.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...