Принципи не співпадають: У "Батьківщині" прийняли рішення щодо Надії Савченко

Фракція "Батьківщина" вирішила виключити Савченко зі свого складу.

Надія Савченко. Фото:Знай.ua

"Батьківщина" ухвалила рішення про виключення нардепа Надії Савченко зі складу фракції. Про це йдеться у поширеній "Батьківщиною" заяві, зазначають Патріоти України.

У ній йдеться, що партія "Батьківщина" на парламентських виборах 2014 року внесла Надію Савченко до свого виборчого списку заради її звільнення з російського полону. "Однак життя засвідчило, що принципи і політичні переконання Надії Савченко та "Батьківщини" не співпадають.

Зокрема, "Батьківщина" виступає категорично проти будь-яких переговорів з терористами, проти амністії вбивць українців, проти легалізації бандугруповань на Донбасі", - наголошується у тексті заяви.

Крім того, йдеться далі, Савченко вважає, "що державницька позиція України не є чітко визначеною та доведеною щодо застосування саме такої термінології". "Фракція "Батьківщина" обговорила з Надією Савченко всі ці обставини та прийняла рішення про її виключення зі складу фракції", - підсумували у політсилі.

Як повідомлялося раніше Комітет ВРУ з питань національної безпеки і оборони звернувся до СБУ щодо інформації про візит Савченко до Мінська. Вінник не виключав, що на Комітеті можуть розглянути питання про виключення з його складу Савченко.

Слід нагадати, що Савченко 7 грудня таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким за участю російської сторони. За словами Савченко, зустріч "була спрямована на те, щоби посилити Мінський формат і зробити його більш дієвим найближчим часом".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...