Привіт Кремлю: Румунія створює ударну флотилію НАТО в Чорному морі

Посилення військової присутності НАТО в Чорноморському регіоні Румунія оголосила серед своїх пріоритетів на 2016 рік.

Румунія запропонувала створити флотилію НАТО у Чорному морі. Ілюстрація:news.bigmir.netМіністерство оборони Румунії почне переговори з НАТО про створення в Чорному морі флотилії Альянсу. Про це повідомляє Укрінформ, передають Патріоти України.

Створення такої флотилії стало пріоритетом діяльності румунського уряду в 2016 році. Увійти до складу нової військово-морського угруповання, яку Бухарест хоче бачити в чорноморському регіоні, можуть кораблі ВМС США, Німеччини, Італії та Туреччини.

Передбачається, що флот може бути схожий за структурою з вже існуючими, що не постійно знаходиться в акваторії Чорного моря. Проект перебуває на контролі у прем'єр-міністра Румунії Дачіана Чолоша і міністра національної оборони Міхні Мотока.

Варто відзначити, що час перебування кораблів нечорноморських держав в акваторії Чорного моря, відповідно до Конвенції Монтре, обмежено 21 добою.

Цей документ був підписаний 21 липня 1936 СРСР, Туреччиною, Великобританією, Францією, Болгарією, Румунією, Грецією, Югославією, Австралією та Японією.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...