Призначений вбивцею Немцова Заур Дадаєв розповів, чому визнав провину

Чеченець заявив, що зізнання з нього вибили тортурами.

Заур Дадаєв.  Фото: ТВ Центр.

Підозрюваний у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова екс-боєць чеченського батальйону МВС Росії "Північ" Заур Дадаєв заявив, що не стріляв у політика, а взяти провину на себе його змусили під тортурами. Про це заарештований заявив в ефірі одного з телеканалів, повідомляють Патріоти України.

За його словами, він би ніколи не пішов на такий злочин під стінами Кремля, бо є "офіцером, а не ідіотом". На момент затримання Дадаєв уже звільнився в запас. Чоловік розповів, що обмовив себе під тортурами, бо його два дні катували та били струмом, а його друга просто ліквідували. Розділити провину такими ж методами змусили і друзів підозрюваного. Чеченцю дали зрозуміти, що з СІЗО він вже не вийде.

Дадаєв написав чимало звернень у прокуратуру та до уповноваженого з прав людини з вимогою справедливого розгляду, проте нічого не зміг добитися, а всі листи поверталися до його ж слідчого. Він підкреслив, що на присяжних теж чинився тиск, а тих, хто не піддався на погрози, просто вивели зі справи, замінивши їх на більш лояльних.

"Я вірю в Аллаха, все, що відбувається, це покарання, може, я нагрішив занадто. Може, мені потрібно було корів пасти, а не 11 років по лісах бігати, Росію захищати. Тут сидиш за найгучніший злочин, якого не скоював", – наголосив затриманий.

Як відомо, Бориса Нємцова вбили пострілами в спину на Великому Москворецькому мосту російської столиці 27 лютого 2015 року.

29 червня суд присяжних в Московському окружному військовому суді назвав екс-бійця чеченського батальйону міністерства внутрішніх справ РФ "Північ" Заура Дадаєва і чотирьох його спільників винними у вбивстві російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...