Призвів до погіршення відносин з Україною: У Дуди пообіцяли внести зміни у скандальний "антибандерівський" закон

Радник президента Польщі висловила сподівання, що прийнятий закон буде змінений, або ж відбудеться якась його реконструкція.

Прийнятий в Польщі закон про Інститут національної пам'яті, який передбачає покарання за заперечення злочинів "українських націоналістів" проти поляків, потребує зміни. Про це заявила демократична опозиціонерка в період комуністичної Польщі, радник президента Анджея Дуди Зоф'я Ромашевська, передають Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

За її словами, Польща зараз є "головним хлопцем для биття" через цей закон.

"По-перше, ми повинні виправити цей абсолютно безпрецедентний закон. Не можна писати закони, в яких абсолютно незрозуміло про що йде мова, тому що ми всі підтримуємо те, щоб нас, поляків, припинили підозрювати в масових вбивствах євреїв", - додала вона.

Ромашевська зазначила, що в законі немає положення про заборону називати поляків винуватцями Голокосту і використання визначення "польські табори смерті".

Також вона прокоментувала зустріч віце-прем'єра, міністра культури Пйотра Ґлінського і віце-прем'єра України Павла Розенка, що відбулася в п'ятницю, 16 лютого, у Варшаві, після якої представник Польщі висловив розчарування, що питання ексгумації не піднято Україною.

Радник президента сказала, що вона також шкодує, що це питання не було порушено. На її погляд, оновлений закон про ІНП "природно" привів також до погіршення відносин з Україною.

"Треба бути дуже обережним щодо того, які націоналізми потрібно виправдовувати, а які ні, і взагалі чи треба це робити. Чи можна мати народ, чи не можна, чи можна мати державу, або ж не можна", - сказала вона.

"Сподіваюся, що цей закон, однак, буде змінений, або ж відбудеться якась його реконструкція", - додала вона.

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали: