"Путін - реваншист. Він хоче заподіяти неприємності і відчуває глибокий сором": У ЗМІ з'явилися заяви глави МЗС Великобританії із закритої вечері

Глава британського МЗС переконаний, що решта світу повинна продемонструвати тверду відповідь Росії.

Борис Джонсон. Фото:nsn.fmГлава МЗС Британії вважає, що президенту РФ Путіну соромно бути на чолі країни, яка суттєво втратила своє глобальне значення. Про це він говорив під час закритої вечері у середу з членами Консервативної партії. Запис заяв голови британської дипломатії опинився у розпорядженні видання BuzzFeed, інформують Патріоти України.

За словами Бориса Джонсона, Велика Британія відіграє провідну роль у спробі протистояти ворожості Кремля. "Путін відчуває глибокий сором, тому що він є лідером країни, яка так сильно втратила своє глобальне значення" - сказав Джонсон.

"Коли я був дитиною, Росія дійсно мала значення. Тепер у неї економіка - розміром з Австралію. Так, у них багато ядерної зброї, але її реальне значення в світі суттєво зменшилася. Путін - реваншист. Він хоче заподіяти неприємності. Він хоче засмутити таких людей, як ми", - заявив глава британського МЗС.

Джонсон переконаний, що решта світу повинна продемонструвати тверду відповідь Росії. Міністр також повідомив, що очільниця британського уряду Тереза Мей представить на зустрічі G7 у Канаді новий план із протистояння агресії Кремля.

"Вона виступить із британським планом, який буде мати глобальну підтримку для створення підрозділу швидкого реагування, що виявлятиме російські злодіяння ... чи то кібернетична війна, чи убивства…", - зазначив Джонсон.

"Однією з проблем є те, що Росія настільки добре поширює насильство", - продовжував він. "Вони блискучі у цьому. Нам потрібно ідентифікувати його і попередити", - додав британський дипломат.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...