Путін готує повномасштабний наступ на Донбасі та торування "коридору" до Криму, - розвідка Міноборони

Кремль не відмовився від планів розширення територій Донецької та Луганської "народних республік", а також створення сухопутного коридору в окупований Крим уздовж узбережжя Азовського моря.

Путін не полишив планів про "коридор на Крим". Ілюстрація:ukr.media

На думку представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, президент РФ Володимир Путін не відмовляється від планів щодо України. Насамперед, це плани щодо розширення територій Донецької та Луганської "народних республік", а також створення сухопутного коридору в окупований Крим уздовж узбережжя Азовського моря. Про це Скібіцький заявив на брифінгу в Києві, передають Патріоти України з посиланням на Український кризовий медіа центр.

"З цією метою Росія продовжує тримати свої окупаційні війська на території України. Крім того, спостерігаються певні зміни в підходах Росії до військової агресії на території нашої держави - від широкомасштабних бойових дій до проведення терористичних актів та збройних провокацій на території України. При цьому спонсорами державного тероризму в цьому випадку виступають російські спецслужби", - сказав він.

Раніше ЗМІ повідомляли з посиланням на дані української розвідки, що обстановка на окупованих територіях Донецької та Луганської областей загострюється: відзначається нарощування угруповання російських військ, удосконалення їх бойової підготовки та всебічне забезпечення зброєю і паливом.

Зокрема, зараз інструктори з Росії проводять з бойовиками військові навчання на сході Донецької області. Контролюється цей процес представниками командування Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ.

Крім того, стало відомо, що український кордон перетнуло понад 10 одиниць бронетехніки і 70 бойовиків з РФ.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...