Путін готує указ про помилування Савченко, - Багіров

Перед власними громадянами Путін не проти постати в образі "доброго царя".

Едуард Багіров. Фото:www.autocentre.uaПрезидент Росії Володимир Путін, швидше за все, підпише указ про помилування української льотчиці і народного депутата Надії Савченко після того, як вона буде засуджена. Це буде зроблено для того, щоб постати перед громадянами Росії у вигляді "доброго царя". Таку думку в прямому ефірі Обозревателя висловив правозахисник Едуард Багіров, зазначають Патріоти України.

Він уточнив, що в тому, що Савченко буде винесено обвинувальний вирок, сумнівів немає, але потім її відпустять.

"З огляду на те, що Росія - це країна інформаційного поля, де все формується через засоби масової інформації, через PR Путіна і його команди, швидше за все, вони оберуть указ про помилування. Адже так буде більше PR для батюшки-царя Путіна, побудованого на тому , який він справедливий.

Це для внутрішнього користування, для російських громадян, для того, щоб вони розуміли, що Путін звільнив "вбивцю", яка вбивала російських громадян, він такий милосердний тощо. тобто російські політтехнологи і радники так званого гуманного президента Росії, швидше за все, так йому порадять і так зроблять", - сказав Багірова.

Він не виключив, що Савченко також можуть звільнити на підставі міжурядової угоди між Росією і Україною про екстрадицію.

Правозахисник додав, що обидва ці варіанти не займуть багато часу, і, найімовірніше, українська льотчиця повернеться на Батьківщину вже в березні-квітні поточного року.

При цьому Багірова впевнений, що Путін не має наміру утримувати її в Росії для відбування покарання, оскільки він не домігся тих результатів, на які розраховував, затримуючи українку, більш того, репутаційні втрати, які глава Кремля поніс через цю справу, виявилися занадто високими .

"Цей політичний фарс влаштували Путін і його поплічники, тому що вони хотіли від арешту і суду над Савченко отримати інші дивіденди, це була спроба налякати військовослужбовців України, щоб вони зі зброєю в руках не захищали Україну, боялися потрапити до в'язниці російськоїу: мовляв, ось бачите, ми забрали Надію Савченко, то з будь-ким з вас можемо зробити те ж саме. Вони не розраховували на таку всеукраїнську підтримку і на підтримку європейців", - підсумував Багіров.

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...