Путін готується до нової війни - Gazeta Wyborcza

Поки на Заході закликають до діалогу з країною-агресором, Росія почала масштабне переозброєння своєї армії, відзначають аналітики канадської розвідки.

Путін готується до нової війни. Фото: chelnyltd.ru.

Росія почала масштабне переозброєння своєї армії, причому процес модернізації стосується насамперед частин зі звичайним озброєнням. Це вказує на те, що країна готується до війни, пише Gazeta Wyborcza, цитуючи експертів розвідувального управління Канади - CSIS. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Аналітики CSIS прийшли до висновку, що президент країни-агресора Володимир Путін, швидше за все, буде і далі проводити експансивну політику, намагаючись розширити вплив за кордоном. При цьому відкриття нового фронту в гібридній війні проти України на Донбасі малоймовірно.

У CSIS вважають, що Москва відкриє інший фронт і не буде приховувати свою причетність або уникати відповідальності, як це було у випадку з Україною.

Однак окремі політики закликають не протистояти агресії Росії, а спробувати її задобрити. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував наймасштабніші навчання НАТО в Східній Європі з часів закінчення Холодної війни. Він заявив, що "брязкати зброєю" перед Росією не можна, а потрібно замість цього продовжувати скорочувати озброєння і шукати діалогу з Путіним.

Експерти CSIS переконані, що Росія не захоче співпрацювати з Європою і Північною Америкою. Вони також відзначають, що санкції, які діють проти Росії за її військову агресію в Україні вже два роки, не вплинули на російську політику щодо Заходу.

Канада разом з союзниками збирається відправити в Східну Європу своїх солдатів заради стримування російської агресії.

Gazeta Wyborcza пише, що позицію Штайнмайєра підтримують і інші політики. Наприклад, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц запропонував поступово знімати санкції з країни-агресора після виконання нею кожного окремого пункту мінських угод.

У німецькому партійному блоці ХДС / ХСС і фракції "зелених" у Європарламенті засудили висловлювання Штайнмайера. "Критика Штайнмайера на адресу НАТО - це "безвідповідальний сигнал" на тлі відмови Кремля вивести озброєння і війська з Донбасу", - заявила глава фракції "зелених" в Європарламенті Ребекка Хармс.

За її словами, після анексії Криму та початку війни в Донбасі дипломатія, що базується на санкції, стала спільним рішенням Ради ЄС.

Хармс зазначила, що той, хто, як німецький міністр закордонних справ, "дистанціюється від цієї політики і критикує НАТО, приголомшує основи стабільності ЄС".

Минулого тижня голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер сказав, що скасування санкцій проти Росії можливе тільки після виконання мінських угод.

За повідомленнями ЗМІ, нова зустріч лідерів нормандської четвірки - Петра Порошенка, Ангели Меркель, Франсуа Олланда і Володимира Путіна - може відбутися на початку липня перед самітом НАТО у Варшаві, 8 або 9 липня.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Керівник Китаю взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le ...