Путін маневрує: Прокремлівські групи в Україні отримають "ребрендинг", Європарламент розглядає дослідження про агентів "русского мира"

Росія продовжить використання неурядових організацій для просування своєї зовнішньої політики.

Європарламент. Фото: 112.ua.

Можливості для впливу путінського режиму в сусідніх країнах значно зменшилися через економічну кризу в Росії, але амбіції "русского мира" ще будуть діяти на середньострокову перспективу. Про це йдеться в дослідженні "Агенти русского мира в регіоні протистояння", презентованому у вівторок в Європарламенті, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

"Подальша економічна криза в Росії в певній мірі підірве здатність адміністрації Путіна посилювати спроби впливати на політику в сусідніх регіонах. Однак це не зменшить амбіцій російського лідера продовжувати проект "русского мира" і утримувати свої сфери впливу в коротко - і середньостроковій перспективі", - відзначає автор дослідження Орися Луцевич.

Експерт переконана, що Росія продовжить використання неурядових організацій для просування своєї зовнішньої політики. "Паралельно Кремль також продовжить застосування важелів навколо мови, історії, релігії, етнічної геополітики з метою залучення країн регіону до "русского мира" і просування євразійської православної ідентичності", - йдеться в дослідженні. Також, як прогнозує Луцевич, прокремлівські групи, зокрема в Україні та Молдові, отримають "ребрендинг", щоб приховати своє російське походження.

Марджорі Тейлор Грін та вся російська агентура спіймала облизня: Палата представників Конгресу США проголосувала проти відставки спікера Майкла Джонсона

четвер, 9 травень 2024, 8:15

Палата продемонструвала міцну двопартійну єдність у цьому питанні, завдавши трампістам-українофобам в Конгресі нищівної моральної поразки. Переважна більшість республіканців і демократів у Палаті представників США проголосували проти подання щодо відст...

На концерті Кобзона грандіозний аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 9 травня

четвер, 9 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 09.05.24 орієнтовно склали: