Путін наближає розпад Росії, - російський політолог

Черговий президентський термін Путіна, на який він може бути переобраний в 2018 році, з високою ймовірністю призведе до соціально-політичних потрясінь в Росії.

В.Путін. Фото: InfoResist.

Обрання Володимира Путіна президентом Росії в 2018 році істотно посилить вірогідність розпаду РФ. Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив російський політолог, професор, керівник експертної групи "СОВА" і член громадської ради Будинку вільної Росії в Києві Михайло Сава, передають Патріоти України.

"Я займаюся вивченням сепаратизму в Росії вже близько двадцяти років. Можу впевнено сказати - розпад завжди починався при наявності однієї умови. Це сильне і швидке ослаблення центру державної влади. Неважливо якого: імперського, союзного або федерального. Відділення ряду регіонів сучасної РФ цілком можливе при виконанні цієї умови. І не тільки Північного Кавказу... І переобрання Путіна в 2018 році істотно посилить вірогідність розпаду РФ", - зазначив Сава.

За його словами, мирний перехід влади в разі, якщо Путін не буде висуватися на вибори, дозволить центру зберегти контроль над регіонами.

"А ось черговий президентський термін Путіна з високою ймовірністю призведе до соціально-політичних потрясінь. І передача влади не буде мирною. А це означає, що федеральний центр послабить хватку з непередбачуваними наслідками", - підсумував політолог.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...