Путін назвав "маячнею" включення Донбасу у часи СРСР до складу України (відео)

Президент РФ знову взявся трактувати історію на власний розсуд.

Путін. Фото:скрін відео

Президент РФ Володимир Путін заявив, що під час формування СРСР до визначення меж підходили необгрунтовано, а включення Донбасу до складу України назвав "маячнею". Про це він сказав на засіданні міжрегіонального форуму руху "Загальноросійський народний фронт", передають Патріоти України за інформацією прес-служби Кремля.

"Межі [СРСР] визначали абсолютно довільно і, загалом, далеко не завжди обґрунтовано. Україні, припустимо, Донбас передали під яким приводом? Підвищення відсотків пролетаріату в Україні для того, щоб мати там велику соціальну підтримку. Маячня якась, розумієте? і це не єдиний приклад, і інших багато", - заявив президент країни-агресора.

За його словами, Володимир Ленін виступив за утворення СРСР на основі "повної рівноправності".

"І ось це і є міна уповільненої дії під побудову нашої державності. Мало того, що до кордону прив'язали етноси багатонаціональної, по суті, унітарної держави, до якихось територій", - вважає Путін.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...