"Путін не буде привітним господарем": Депутати Європарламенту закликали бойкотувати ЧС-2018 з футболу в РФ

Всього заяву підписали представники 5 фракцій Європарламенту з 16 країн.

Ілюстрація:АиФ60 членів Європейського парламенту закликали країни-члени ЄС оголосити бойкот чемпіонат світу з футболу в Росії, який повинен пройти цього року. Про це повідомляє DW, інформують Патріоти України.

Ініціатором цього звернення була представниця фракції Зелених Ребекка Хармс. Вона вважає, що Володимир Путін не може бути привітним господарем Чемпіонату світу, поки в Сирії і Україні триває війна. Також вона згадала, що Росія підтримує правоекстремістські і антидемократичні партії в ЄС і намагається вплинути на вибори.

Всього заяву підписали представники 5 фракцій Європарламенту з 16 країн. Автори документа вказують, що Росія сама підштовхує Європу до подібних кроків. В контексті цього група депутатів згадала про отруєння колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, яке в заяві називається «знущанням» над європейськими цінностями.

Євродепутати вважають, що країнам-членам ЄС слід взяти приклад з Великобританії та Ісландії, щоб не «посилювати авторитарний і антизахідний курс російського президента».

Автори також звертають увагу на незадовільний стан справ із захистом прав і свобод в Росії, зокрема, порушення свободи слова.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...